Szolgáltatásaink egyike a betonszivattyúzás, de mégis milyen előnyei, illetve fajtái vannak, illetve hogyan működik? Cikkünkben körbejárjuk a kérdést:

Mikor van szükség a betonszivattyúzás folyamatára?

A betonszivattyúzás akkor kerül képbe, mikor speciálisabb épületszerkezeteket kell építeni, illetve azon helyszínek tekintetében, melyek területét nehéz megközelíteni. A betonszivattyúzás maga abban segít, hogy az építési területre megrendelt rengeteg betont az azt szállító mixerkocsiból közvetlenül a munkaterületre lehessen juttatni.

Mire jó a betonszivattyúzás?

A nehéz megközelíthetőségen kívül még számos meglehetősen hasznos funkciója van a betonszivattyúzás folyamatának. Az egyik ilyen, hogy segítségével a nagy vízszintes vagy függőleges távolságok áthidalhatóak, illetőleg megóvhatjuk ezen megoldással a talajszerkezetet, hiszen a betonszivattyúzás választásával nem fogja azt károsítani a nagy tömegű mixerkocsi. Mindemellett pedig időt és energiát is spórolhatunk ennek az automatizált folyamatnak köszönhetően.

Betonszivattyúzás használata

Betonszivattyúzás során nem mást használnak ki, minthogy a transzportbeton halmazállapota nem szilárd, tehát könnyen szállítható és pumpálható állapotban van. A betonszivattyúzás építkezés során elengedhetetlen, mely minden egyes alkalommal ugyan azon sorrendben megy véghez. Először is az építési helyszínre mixerkocsi szállítja ki a megrendelt betonmennyiséget, melyet a betonszivattyú tartályba öntenek. A betonszivattyúzás működési elve is meglehetősen egyszerű: ilyenkor a betonkeverék ugyanis egy csövön megy keresztül, mely csövön belüli mozgatását nem más, mint egy szivattyú (pumpa) teszi lehetővé.

A betonszivattyúzás fajtái

A betonszivattyúzás attól függ, hogy milyen fajta betonpumpát választunk hozzá, ugyanis nem csak egy betonpumpa létezik. A betonszivattyúkat működési elvük és mozgathatóságuk szerint többféle kategóriába lehet sorolni, előbbi tekintetében lehetnek mechanikus hajtású, olajhidraulikás és vízhidraulikus dugattyús, utóbbi tekintetében pedig helyhez kötött, mobil és pumix szivattyúkat különböztetünk meg.

Betonnal kapcsolatos gyakori keresések:

Betonszállítás Budapesten és környékén! Minőségi beton kedvező áron, mixer beton ár, transzportbeton, 1m3 beton ára, földnedves beton ára, kész beton ára, mennyibe kerül egy köbméter beton? Mikorra tudják kiszűllítani a betont? Mennyibe kerül a betonszállítás? ...

Bizonyára Önnek is sok kérdése van, hívjon telefonon és segítünk!

Elsőrangú, betonbiztos minőség

„Időtálló színvonal, 1999 óta!”

Hívjon!

+36 30/500-5883